Maalämpökaivon poraus omakotitaloon

Maalämpökaivon poraus omakotitaloon

Haluatteko energiatehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän lämmitysjärjestelmän omakotitaloonne? Poraamme maalämpökaivoja ja asennamme keruuputkistoja kaikenlaisiin omakotitaloihin koko Suomessa, mutta erityisesti Pirkanmaalla ja Etelä-Suomessa. Talon sisälle tulevan maalämpölaitteiston saatte valitsemanne LVI-kumppanin kautta. Projektit tehdään tiiviissä yhteistyössä LVI-yritysten kanssa. Eniten olemme tehneet porauksia Pirkanmaalla ja PK-seudulla. Maalämpöjärjestelmän käyttö omakotitaloissa tarjoaa monia etuja ja se on usein kaikista järkevin lämmitysmuoto. Aloituskustannus on toki yleensä korkeampi kuin muissa lämmitysmuodoissa, mutta sijoitus maksaa pitkällä aikavälillä itsensä takaisin pienemmän energiankulutuksen kautta. Projektit tehdään tiiviissä yhteistyössä LVI-urakoitsijoiden kanssa ja niin syntyy myös paras lopputulos.

Juwaco porausauto tiellä (omakotitalo)

Maalämmön hyödyt omakotitalossa

Maalämpöjärjestelmän käyttö omakotitalossa on pitkän päälle yleensä erittäin kannattavaa. Tässä joitakin maalämpölaitteiston hyötyjä omakotitalossa asuvalle.

Arvonnousu

Omakotitalon arvo nousee maalämpöjärjestelmän myötä, koska talosta tulee lämmityskulujen laskun myötä houkuttelevampi. Moni asunnon ostaja haluaa nykypäivänä energiatehokkaan lämmitysmuodon.

Ympäristöystävällisyys

Maalämpö on uusiutuva energialähde, joka vähentää merkittävästi omakotitalon hiilijalanjälkeä. Maalämpöjärjestelmän avulla voidaan vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä, joka puolestaan johtaa pienempiin hiilidioksidipäästöihin ja ympäristövaikutuksiin.

Taloudelliset säästöt

Maalämpöjärjestelmä voi tuoda huomattavia taloudellisia säästöjä omakotitaloasujalle pitkällä aikavälillä. Vaikka asennuskustannukset saattavat olla korkeammat kuin perinteisissä lämmitysjärjestelmissä, maalämpöjärjestelmän alhaisemmat käyttökustannukset ja energiatehokkuus kompensoivat nämä kustannukset ajan myötä. Energianhinnan nousun myötä maalämpö tarjoaa myös vakaan ja ennustettavan lämmityskustannuksen, joka voi auttaa omakotitalossa asuvaa suunnittelemaan talouttaan paremmin.

Jäähdytysmahdollisuus

Maalämpöjärjestelmän avulla voi myös jäähdyttää omakotitaloa kesäisin. Tällä tavalla sinun ei välttämättä tarvitse hankkia esim. erillistä ilmalämpöpumppua. Maalämpöpumppuun voidaan kytkeä jäähdytyskonvektori, jonka avulla rakennusta voidaan jäähdyttää. Tällöin maalämpöpumppu + jäähdytyskonvektori yhdistelmä siirtää lämpöä pois rakennuksesta ja luo miellyttävän viileän sisäilman. Tämä lisää asumismukavuutta ja on edullinen ratkaisu talon/asunnon jäähdyttämiseen. Kesäkauden jäähdytyksen käytön aikana ladataan samalla lämpöenergiaa maalämpökaivoon.

Pitkäikäisyys ja huoltovapaus

Maalämpöjärjestelmät ovat yleensä pitkäikäisiä ja vaativat vähän huoltoa. Kun järjestelmä on asennettu ja toimii, sen odotetaan kestävän useita vuosikymmeniä. Huoltotarve on vähäinen, mikä tekee maalämpöjärjestelmästä käyttäjäystävällisen ja vaivattoman valinnan rivitaloihin.

Maalämpölaitteiston hyödyt omakotitalossa kattavat siis taloudelliset säästöt, ympäristöystävällisyyden, jäähdytys mahdollisuudet sekä pitkäikäisyyden ja huoltovapauden. Valitsemalla maalämmön lämmitysmuodoksi voitte luoda kestävän, taloudellisesti edullisen ja mukavan asumisympäristön omakotitaloonne.

Maalämmön hinta

Maalämpöprojektien kustannukset vaihtelevat todella paljon sen mukaan millainen lämmitysratkaisu omakotitalossa on tällä hetkellä, kuinka isosta talosta on kyse, kuinka syvä kaivo porataan, miten ja mistä materiaaleista talo on rakennettu, mitä laitteistolta toivotaan, jne. Pyydä meiltä tarjous maalämpökaivon porauksesta, se ei vielä velvoita sinua mihinkään. Jokainen kohde on omanlaisensa ja helpoiten saat kustannusarvion kertomalla meille tarpeistanne. Teemme teille mielellämme tarjouksen yhdessä LVI-kumppanisi tai oman kumppanimme kanssa.

Maalämpö poraustyömaa

Projektin kulku

Alla kuvaus siitä miten maalämpökaivon poraamisen prosessi etenee omakotitalokohteen osalta ja mitä projekti pitää sisällään. Jokaisen kohdan alla kerrotaan myös kuka toteuttaa työvaiheen. Saatte tarvittaessa kauttamme yhteistyökumppanit kaikkiin työvaiheisiin. Vieläkin tarkempi kuvaus maalämpökaivon porausprosessista löytyy täältä.

 1. Alkukartoitus ja suunnittelu

Ensimmäinen vaihe on tehdä perusteellinen alkukartoitus ja suunnitelma. Käytte LVI-urakoitsijan kanssa läpi nykyisen lämmitysjärjestelmän hyvät ja huonot puolet ja energiankulutuksen, jotta maalämpöratkaisun soveltuvuutta taloonne voidaan arvioida. Tässä vaiheessa myös me astumme mukaan kuvioihin ja arvioimme osaltamme kohteen soveltuvuutta maalämpökaivon tai kaivojen poraamiseen. Kun hankinnasta on päätetty, laatii LVI-urakoitsija kanssamme suunnitelman, joka sisältää mm. maalämpökaivon sijoittelun, porausmenetelmän ja järjestelmän mitoitukset.

Kuka tekee: LVI-yritys ja Juwaco

2. Lupa- ja sopimusasiat

Kun suunnitelma on valmis, auttaa LVI-urakoitsija -kumppanimme tarvittavien lupien ja sopimusten hankkimisessa, jotta kaikki viranomaisvaatimukset ja ympäristömääräykset täyttyvät.

Kuka tekee: LVI-urakoitsija

3. Maalämpökaivon poraaminen

Porausvaiheessa ammattitaitoinen tiimimme ryhtyy poraamaan maalämpökaivoa taloonne alueelle suunnitelman mukaisesti. Porausmenetelmä riippuu ympäristöolosuhteista ja taloyhtiön tarpeista. Käytämme joko pysty- tai vinoporausta. Valitsemme menetelmän, joka takaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja energiatehokkuuden tontin alueelta. Vinoporausta käytetään esimerkiksi silloin kun halutaan porata syvälle talon alle. Kaikki poraustavat ovat täysin turvallisia asukkaille ja taloille. Käytämme poraamiseen nykyaikaista ja tehokasta porauskalustoa, joilla päästään ympäristöystävällisemmin ja paremmin poraustavoitteeseen.

Poraaminen ei yleensä haittaa talon asukkaita ja noudatamme tietenkin myös alueen melumääräyksiä. Aivan laitteen vieressä ääni on kovimmillaan. Työskentelyajat sovitaan urakkaneuvottelussa. Yhden kaivon poraaminen kestää keskimäärin yhden työpäivän.

Voit lukea lisää maalämpökaivon poraamisesta täältä.

Kuka tekee: Juwaco

4. Maalämpöjärjestelmän asennus

Kun maalämpökaivot ovat valmiit, yhdistämme yhdessä LVI-urakoitsijan kanssa maalämpöjärjestelmän taloonne lämmitysjärjestelmään. Tämä sisältää lämpöpumpun, putkistot, lämmönvaihtimen ja tarvittavat säätölaitteet. Huolehdimme siitä, että kaikki asennukset tehdään ammattitaidolla ja ne vastaavat tarpeitanne.

Energiakaivo/kaivot vaakaputkituksineen: Juwaco
Maalämpöpumpun/pumppujen asennus: LVI-urakoitsija
Järjestelmän täyttö ja paineistus: Juwaco
Järjestelmän kytkeminen, käyttöönotto ja koulutus: LVI-Urakoitsija

5. Takuu ja tuki

Juwaco on vastuussa energiakenttä järjestelmän rakentamisesta ja toimivuudesta. Järjestelmä on käytännössä täysin huoltovapaa, mutta siinä on varmuuden vuoksi myös NEK-17 mukainen 5-vuoden materiaali ja toimintatakuu.

  • Normienergiakaivolle myönnetään 5 vuoden materiaali- ja toimintatakuu
  • Takuu ei kata luonnonolosuhteiden muutosten, räjäytystöiden, tai muiden vastaavien tapahtumien aiheuttamia vikoja
  • Urakoitsija ei vastaa välillisistä vahingoista
  • Takuu ei koske normienergiakaivon mitoitusta

Talon sisäinen laitteisto on normaalisti huoltovapaa vuosikausien ajan. Joskus ongelmia saattaa kuitenkin tulla ja tällöin huollosta vastaa yleensä laitteet asentanut LVI-urakoitsija, tehdyn sopimuksen mukaan.

Ota yhteyttä
Aloitetaanko projekti?

Omistatko omakotitalon tai edustat LVI-yritystä? Maalämpökaivon poraaminen on omakotitaloasujan sijoitus tulevaisuuteen. Se tarjoaa energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen lämmitysjärjestelmän, joka pienentää energiakustannuksia ja vähentää hiilijalanjälkeä. Ensimmäinen askel on ottaa meihin yhteyttä ja kertoa tarpeistanne. Saat meihin yhteyden puhelimitse, sähköpostitse tai oheisen lomakkeen kautta.

Ilari Soukka
ilari.soukka@juwaco.fi

Jussi Walkeajärvi
jussi@juwaco.fi

 

Haluatko hinta-arvion työstä?

Täytä lomake ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.